Ažić: «Protiv Bure bez imperativa»

Ažić: «Protiv Bure bez imperativa»

Na scenu se ovog vikenda vraćaju i vaterpolistice Primorja. Od ove godine ženski je kolektiv pod financijskom kapom muškoga pa se shodno tome i ambicije povećavaju. Prošlog su tjedna na kvalifikacijskom turniru Kupa u Šibeniku Primorjašice izborile polufinale u kojem će se u petak od 18.30 sati susresti sa splitskom Suzuki Burom.

– Prošli smo taj polufinalni turnir vrlo zadovoljavajuće, pobjedivši Juga i Viktoriju u dvije utakmice. Odigrali smo također dvije egal-utakmice s Mladosti i Burom. na kraju završili kao treći što će nas ponovo spojiti s Burom u petak. Realno, mi smo naš cilj ostvarili samim plasmanom na završni turnir. Nitko nam ga iz kluba nije nametao, sami smo ga sebi postavili u smislu zaokruživanja jedne lijepe priče uz muški pogon, rekao je Darko Ažić, trener Primorja.

Primorjašice se sastaju s Burom, a prije njih u bazen će zagrebačka Mladost i šibenska Viktorija. Riječki sastav pamti dva naslova pobjednika ženskog Kupa (2006, 2007), a iz 2007. godine datira i jedino zasad osvojeno prvenstvo Hrvatske za Primorjašice. Ažić ne smatra svoj sastav favoritom u odnosu na Buru, ali..

– Iznenađenja su moguća! Bura spada u favorite uz Mladost, tu je šest-sedam reprezentativki i kvaliteta je sigurno na njihovoj strani. Međutim, mi dobro radimo i možemo zaprijetiti Splićankama. Možda je još rano za nekakva ugrožavanja favorita, ali u Šibeniku smo vodili 6:4 uz nedostajanje dviju igračica iz naše rotacije, rekao je Ažić. (Patrik Mršnik – Sportcom)

Raspored završmog turnira Kupa Hrvatske u vaterpolu:

Petak, 4.12:
Polufinale (Ž): Mladost – Viktorija (17)
Polufinale (Ž): Suzuki Bura – Primorje EB (18.30)

Subota, 5.12:
Žensko finale (14)
Polufinale (M): Jug CO – Jadran ST (16)
Polufinale (M): Mornar BS – Primorje EB (18)

Nedjelja, 6.12
Muško finale (16.15 – HTV 4)

5385ccc92311b4d1ddd7b58520945883_L