Favoriti smo, ali poštujemo Mladost

Favoriti smo, ali poštujemo Mladost

U srijedu u 18 sati na rasporedu je utakmica Primorje Erste bank – Mladost u drugom kolu Skupine A regionalne Triglav vaterpolo lige. Sastaju se momčadi koje su se prošle sezone u finalu doigravanja borile za naslov prvaka Hrvatske.

Damir Burić, povratnik u Primorje nakon deset godina, četiri sezone bio je član Mladosti: „Puno se toga promijenilo u Mladosti u odnosu na vremena kad sam ja tamo igrao. U četiri godine prošlo je kroz momčad trideset igrača koji su značili nešto u evropskom i svjetskom vaterpolu. Mladost je tada težila najvišim ciljevima, na domaćoj i međunarodnoj sceni. Danas je tu ulogu preuzelo Primorje. Danas se Mladost temelji na mladim igračima uz nekoliko reprezentativaca. Zbog krize krenuli su drugim, po mom mišljenju pravim putem, Mi smo favoriti, ali poštujemo njihove rezultate iz prošle godine. Bili su svakako iznenađenje budući da su pobijedili po imenima puno jačeg Juga i to u dvije utakmice. Fizički su spremni, mlada su momčad  i ne mogu ništa izgubiti. Mi, kao favoriti, moramo pobijediti. Za to imamo dovoljno kvalitete“.

Novo je ime ove sezone u riječkom sastavu Splićanin Marko Elez, napadač koji je prošle sezone u redovima Savone postigao 70 golova u talijanskoj Serie A-1.  Prije toga igrao je u Bresci s kojom je osvojio nacionalni Kup i to protiv Pro Recca nakon sjajnih sezona u Jadranu iz Herceg Novog. „Ovdje mi je kao da sam se vratio kući, a čast mi je da mogu igrati u ovakvoj ekipi – rekao je Elez na press konferenciji uoči utakmice protiv mladostaša – te se nadam da ću se tu dobro uklopiti. Mladost je nedavno bila naš sparring partner na Kantridi, a mišljenja sam da se radi o dobro organiziranoj mladoj ekipi protiv koje, ipak, ne bi trebalo biti previše problema. Smatram da je uz nas i dalje Jug najveći favorit za trofeje“.

Elez i Burić