Mladost postigla samo 2 pogotka!

Mladost postigla samo 2 pogotka!

PRIMORJE EB – MLADOST 8:2 (1:1, 2:0, 2:0, 3:1)

 

PRIMORJE EB: Vićan (10 obrana), Burić 1, Radu 1, Krapić, Peroš, Sukno 4 (1), Muslim 2, Petrović, Mudražija, Elez, Šetka, Rakovac, Čubranić, Vrlić. Tr.: Ivan Asić.

MLADOST: Marcelić (11 obrana), Bukić, I. Milaković, Lončar, Dašić 1, D. Živković, Capan, Buha 1, Pavičić, I. Živković, Vukičević, Bašić, Pisk, Lozina. Tr.: Vjekoslav Kobešćak.

SUCI: Robert Tiozzo i Branko Banovac (oba iz Splita). Delegat: Mirko Goreta iz Šibenika.

Bazen na Kantridi, gledatelja oko 800.

Igrač više: Primorje EB 12/5, Mladost 11/2.

Peterci: Primorje EB 1 (1), Mladost 0 (0).

Isključeni zbog 3 osobne greške: Šetka u 24. min, Burić u 32. min.

DSC_9369

Bila je to, kako je i najavljeno, ozbiljna utakmica, na kojoj su se Primorjaši dobrano namučili kako bi slomili otpor fizički dobro pripremljenih, ali na trenutke i prilično grube Zagrepčane. Da su Krapić i društvo realizirali u napadu barem pola onih stopostotnih prilika, razlika bi bila puno veća. Nakon početnog natezanja, Muslim je otvorio „ples“ s igračem više nakon skoro 4 minute, ali ti silni promašaji omogučili su Mladosti izjednačenje, a možda i nadu da iz Rijeke mogu izvući nešto više.

Ali ostali su na tome, jer protiv takvog Primorja i protiv takve obrane, nije bilo prostora za iznenađenja. Uz sve silne greške, Riječani su gradili pobjedu „ciglu na ciglu“. Na početku druge četvrtine, Burić s igračem više i Sukno iz peterca omogućili su Asićevoj momčadi da se malo odlijepiti od neugodnih gostiju, čiji su se napadi redovito završavali neslavno. Ono što nije obrana zaustavljala, činio je to gorostasni Frano Vićan, koji je s 10 intervencija, nijednom banalnom, bio jedan od tvoraca ove vrlo bitne pobjede.

DSC_9345

Treća četvrtina završila je istim rezultatom (2:0) a golove su postigli Muslim i Sukno na prilično „bijesan“ način. Muslima je očito razljutilo to što suci nisu isključili igrača koji je grubo nasrnuo na njega, pa je sa 6-7 metara opalio svom silom ne ostavivši Marceliću ni trunku nade, a isto je to učinio i Sandro Sukno, rasparavši skoro mrežu iza zapaženog vratara zagrebačke ekipe (11 obrana), koji je spriječio potop svoje ekipe.

U posljednjoj četvrtini, Mladost je prva došla do gola, al to se desilo nakon 16 minuta i 55 sekundi dugog posta. Nakon toga, Sukno je još u dva navrata matirao Marcelića i postao „top scorer“ sa 4 postignuta gola. I da nije postigao niti jedan gol, bio bi Dubrovčanin jedan od najboljih zbog veličanstvene predstave u obrani. Na kraju utakmice, zasluženo se upisao u listi strijelaca i Cosmin Radu, kojeg su bekovi doslovce izmasakrirali tijekom cijele utakmice.

Što reći na kraju? Ostaviti Mladost na dva gola, nije beznačajna stvar…

DSC_9371

Tekst: Ivo Vidotto

Foto Lucio Vidotto

Burić DSC_9345 DSC_9369 DSC_9402