PH vaterpolista – 1. utakmica za treće mjesto

PH vaterpolista – 1. utakmica za treće mjesto

Primorjaši su ostvarili zacrtano. Pobjedom protiv splitskog Mornara riječka je družina na bazenu nedavno nazvanom po legendi jugoslavenskog vaterpola, Zdravku Ćiri Kovačiću dobila priliku “dvokorakom” izboriti treću poziciju u hrvatskom vaterpolskom prvenstvu. Završilo je 9:5, a susret je odigran u mirnoj, gostoljubivoj atmosferi pred oko stotinu i petdeset vaterpolskih zaljubljenika. Bilo bi ih možda i nešto više, uzroci takve pojave bili su neumorna kvarnerska kiša kao i utakmica nogometaša Rijeke. Nije tajna da Rijeka i dalje sanja naslov nogometnog prvaka, nakon dva vaterpolska osvojena 2014. i 2015. godine.

Mornar je vodio na Kantridi, i to već nakon 30 sekundi utakmice. Jedan od svoja tri pogotka (sva tri u igri s igračem više) postigao je nekadašnji Jugaš i član mađarskog Vasasa, Antun Goreta. Ekspresno mu je, u isto takvom vremenskom intervalu odgovorio najbolji strijelac pod bijelom kapicom, Ante Vukičević. Inače, Primorje je tek nakon 13.30 minuta igre dobilo priliku iskoristiti prvog igrača više, no to tada nije učinjeno. Nakon prvih osam minuta bilo je 2:2, a zabijali su Tkač i ponovo Goreta.

Domaći pojačavaju u startne dvije minute drugog perioda. Lopta najprije (konačno!) dolazi do Cosmina Radua, a onda se i slovački internacionalac po drugi puta upisuje u listu strijelaca za 4:2. Kratko će smanjiti Karlo Dužević, no već do kraja 13. minute za novo odvajanje na dva pogotka viška zabija Peroš. Koliko god je Mornar tada pokušavao vratiti egal (igra s dva centra), riječka se obrana na čelu s Ivanom Buljubašićem uspješno odupirala svim splitskim nastojanjima.

Jedini je strijelac za Primorje u trećem periodu bio je Vukičević. Jednom iz igre, jednom i na igraču više; dva je lijepa pogotka postigao nekadašnji vaterpolist Mladosti. Bilo je tako u 23. minuti i 7:4 za Primorje, što će početkom posljednje četvrtine smanjiti Čagalj. Isti će igrač u 27. minuti najprije skriviti isključenje, a nakon što je Tkač zaplivao u kontru, suđen je i peterac kojeg će iskoristiti Vukičević. Pogodaka u riječkoj mreži više neće biti, opet ponajviše zahvaljujući Buljubašiću, dirigentu danas vrlo solidne obrane Primorja. Konačnih 9:5 na 1.40 do kraja postavlja Australac Power.

Druga se utakmica ove serije igra u srijedu u Splitu, a Riječani se nadaju da majstorice neće biti. Vidjet ćemo…

PH vaterpolista – 1. utakmica za treće mjesto

Primorje EB – Mornar BS 9:5 (2:2, 3:1, 2:1, 2:1)

Primorje EB: Jelovina (12 obrana), Radu 1, Radulović, Power 1, Peroš 1, Ćunko, Tkač 2, Rakovac, Petrić, Vrlić, Vukičević 4 (1), Paparić, Čubranić, Buljubašić

Mornar BS: Šparada (6 obrana), Čagalj 1, Kreković, Goreta 3, Čalić, Živković, Rodin, Buha, Vrdoljak, Krolo, Dužević 1, Erak, Podrug, Martinović

Igrač više: Primorje EB 3 (2), Mornar BS 7 (3)

Peterci: Primorje EB 1 (1), Mornar BS 0 (0)

preuzeto sa SportArena

yyy-pri-mor