Pobjeda za kraj regionalne lige

Pobjeda za kraj regionalne lige

PRIMORJE EB – VOJVODINA 11:3 (2:0, 3:1, 4:1, 2:1)

PRIMORJE EB: Jelovina, Radu 3, Radulović 2 (1), Power, Peroš, Čunko 1, Tkač 1, Rakovac 1 (1), Petrić, Vrlić, Vukičević 1, Paparić 1, Čubranić (11 obrana), Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.

VOJVODINA: Filipović (5 obrana), Maksimović 1 (1), Čabrilo, Marić, Prekoga

ić, Rogač, Tubić 1, Trkulja, Šulc, Vasić 1, Marčeta, Popović. Tr.: Vladimir Cukić.

SUCI: Miroslav Vlašić (Zagreb), Vojin Putniković (Beograd).

DELEGAT: Alen Pešušić (Zagreb).

Triglav Regionalna vaterpolo liga, 18. kolo. Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 200 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 3/2. Vojvodina 7/1. Peterci: Primorje EB 2/2, Vojvodina 1/1.

Nakon što su propuštene sve prilike da se domogne Final foura Triglav Regionalne vaterpolo lige, pred Primorjem je bila naizgled lagana utakmica, koja bi trebala ako ništa drugo osigurati bolju startnu poziciju u doigravanju Hrvatskog prvenstva, pogotovo nakon glatkog poraza Mornara u Zagrebu. Pobjeda protiv Vojvodine značila bi i treće mjesto među hrvatskim ekipama u Regionalnoj ligi, što nije beznačajno za daljnji tijek prvenstva.

Bilo kako bilo, Primorje je sasvim ozbiljno pristupilo utakmici i bez obzira na dosta propuštenih prilika i neiskorištenih napada, Tkač s igračem više i Čunko iz polukontre doveli su Riječane do vodstva od 2:0, kojeg su zadržali do kraja prve četvrtine.

Druga je četvrtina započela lijepin pogotkom Cosmina Radua, koga ni dva igrača na leđima nisu spriječila da šraubom matira Filipovića. Uslijedila je vrhunska obrana Frana Čubranića s igračem manje, da bi Radu već u sljedećem napadu odveo Primorje na +4, iskoristivši igrača više. Zaradio je potom Paparić peterac, kojeg je Radulović pretvorio u pogodak. Dok je Čubranić nanizao već 8 odbrana, zanimljivo je da je Filipoviću tek nakon 14’30” pošlo za rukom zaustaviti prvi udarac Riječana. Osam desetinki sekunde prije zvuka sirene, gosti iz Novog Sada postigli su pogodak preko Vasića, tako da se na “veliki odmor” otišlo rezultatom 5:1.

Radulović je krasnom dijagonalom odveo Primorje na 6:1 početkom treće četvrtine, a odmah potom Vukičević je zakucao u mrežu “centaršut” s desne strane, a Paparić je pak sproveo u mrežu loptu koju mu je s lijeve strane servirao Tkač. Tubić je smanjio na 8:2 s igračem više. Buljubašić je postigao deveti gol za Primorje na prekrasnu asistenciju Paparića, koji je i prije toga odlično bio odigrao u odbrani.

Maksimović je smanjio iz peterca kojeg je skrivio Ian Petrić, ali odmah potom je Radu na svoj način vratio sedam golova prednosti, dok je Rakovac iz peterca (zaradio ga je Radu na asistenciju Petrića) povisio na 11:3 i postavio konačni rezultat utakmice. Za samo tri primljena gola svakako je najzaslužniji vratar Fran Čubranić, koji je zadržao koncentraciju od prve do posljenje minute utakmice.

radulovic