Poraz protiv Mladosti

Poraz protiv Mladosti

PRIMORJE EB – MLADOST 8:10 (1:1, 2:5, 3:3, 2:1)

PRIMORJE EB: Jelovina (6 obrana), Radu 2, Radulović 1, Power 1, Peroš 2, Čunko, Tkač, Rakovac, Blažić, Vrlić, Vukičević 1, Paparić, Čubranić, Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.

MLADOST: Vićan (5 obrana), Bukić 3, Milaković, Zović, Biljaka 1, Brlečić 1, Vlahović 2 (1), Lazić 2, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić 1, Marcelić, Markić. Tr.: Ratko Štritof.

SUCI: Joško Prančić (Split), Vlaho Radičević (Dubrovnik).

DELEGAT: Mlađan Prvan (Split).

Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 100 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 10/4. Mladost 15/7. Peterci: Primorje EB 1/0, Mladost 1/1. Isključenja: Vukičević u 23. min (3 faula), Vrlić u 27. (3 faula), Zović u 30. (3 faula), Peroš u 30’ s pravom zamjene, Radulović u 31. (3 faula).

Nisu uspijeli Riječani izboriti treću utakmicu u polufinalu prvenstva Hrvatske te su poraženi od Mladosti rezultatom 8:10 nakon tvrde i često konfuzne utakmice, u kojoj se moglo postći i nešto više.

Nakon što je Jelovina “skinuo “ zicer, poveli su Riječani golom Powera s igračem više, ali odmah je uzvratila Mladost te preko Bukića poravnala rezultat, također s igračem više. Sve se to odigralo u 22 sekunde, krajem 2. i početkom 3. minute. Redaju se prilike i šutevi s jedne i s druge strane, ali do kraja prve četvrtine nema više pogodaka.

Peterac za Primorje odmah na početku druge četvrtine, ali stari lisac Frano Vićan brani udarac Radua a onda, nakon jedne konfuzne faze, s po nekoliko isključenja, Primorje dolazi do vodstva preko Peroša, koji je lijepom dijagonalom savladao Vićana, da bi nakon njega Vukičević povisio na 3:1 šutem s 6-7 metara. Međutim, mladostaši su u roku od dvije minute preokrenuli rezultat. Najprije je Vlahović poentirao iz peterca, a potom su Bašić i Brlečić savladali Jelovinu s igračem više, da bi potom Lazić, opet s igračem više, povisio na 5:3. Nisu primorjaši iskoristili situaciju s dva igrača više (Buljubašić je pucao u zid) i umijesto da smanje na -1 dali su priliku Mladosti da povisi na +3, što se i desilo golom Vlahović iz velike udaljenosti 4 sekunde prije zvuka sirene.

Black-out u igri Riječana, nekoliko spornih sudačkih odluka i konfuzija se pretvorila u noćnu moru, jer kako drukčije objasniti šest primljenih pogodaka za redom (Bukić iz kontre na početku treće četvrtine povisio je na 7:3). Bacili su igrači Primorja još jednu priliku s igračem više u bunar te krivim dodavanjem poklonili loptu Zagrepčanima. Radu je nakon 7’27“ dugog posta konačno savladao Vićana, ali su odmah nakon toga Luka Bukić svojim trećim pogotkom i Biljaka prvim golom odveli Mladost na 9:4.

Ne uspijevaju Buljubašić i društvo držati visok ritam igre, što mladostaši obilato koriste za torpediranje riječkog broda. Kapetan domaće ekipe smanjuje na 5:9 a Radu iz polukontre postiže i šesti pogodak za svoje te se u posljedni periodo igre ulazi s zaostakom od tri gola za Riječane.

Peroš smanjuje na 7:9 s igračem više a nakon toga uslijedilo je nekoliko dobrih obrana s igračem manje, što Riječane ne koriste u napadu da u potpunosti otvore naizgled izgubljenu utakmicu. Nakon isključenja Peroša s pravom zamjene, postižu gosti još jedan pogodak reko Lazić dok na drugoj strani propada još jedna prigoda s igračem više. Igra se prilično žestoko, s puno isključenja (na kraju će ih biti ukupno 30, 17 igrača Primorja i 13 Mladosti), a čini se da i suci nemaju potpunu kontrolu, tako da je utakmica stalno na rubu incidenta. Minutu i 45“ prije kraja Radulović smanjuje na 8:10 a kada Primorje ima priliku smanjiti još više, suci sviraju kontrafaul i tako gase riječke nade a i strasti u bazenu.

Primorje će sada protiv Mornara pokušati izboriti treće mjesto.

dsc_3930