Povratak pobjedama

Povratak pobjedama

PRIMORJE EB – MORNAR 8:6 (2:2, 2:2, 3:1, 1:1)

PRIMORJE EB: Jelovina (8 obrana), Radu 2, Blažić, Power 1, Peroš 1, Radulović, Tkač 2, Rakovac, Mudražija, Vrlić, Vukičević 1, Paparić, Čubranić, Buljubašić 1. Tr.: Igor Pezelj.

MORNAR: Šparada (15 obrana), Čagalj 3, Kreković, Goreta 1 (1), Ćalić 1, Živković, Rodin, Buha 1, Vrdoljak, Krolo, Dužević, Erak, Kordić, Marović. Tr.: Zdeslav Vrdoljak.

SUCI: Miroslav Vlašić (Zagreb), Marko Matijević (Zagreb).

DELEGAT: Aleksandar Černi (Zagreb).

Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 200 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 5/2. Mornar 6/3. Peterci: Primorje EB 0/0, Mornar 1/1.

Nakon poraza u Beogradu, Primorje se vraća pred svoju publiku u nastojanju da do kraja sezone barem malo popravi narušeni ugled. Početak je obećavajući, jer su Riječani realizirali prva dva napada, oba preko Cosmina Radua, ali nakon toga dolazi opet do neshvatljive pauze. Čagalj smanjuje na 2:1 u 2. minuti a Goreta poravnava 13“ prije kraja prve četvrtine iz peterca, kojeg je skrivio Peroš.

Nakon što je Maroš Tkač lijepo zabio s dva metra, primili su Riječani dva gola s igračem manje (Buha i Čagalj) i još jednom sebe doveli u prilično negodnu situaciju. Kada još ne postignete gol s dva igrača više (Peroš pogađa vratnicu), znak je to da nešto zaista ne štima. Rezultat je 4:3 za Mornar, ali u posljednoj sekundi ove druge četvrtine Vukičević spretno vara Šparadu i poravnava rezultat.

U prvom napadu trećeg perioda igre Peroš se iskupljuje za nepostignuti pogodak s dva igrača više i šutem sa šest metara dovodi Primorje do vodstva od 5:4. Nakon toga uspijevaju se domaćini dvaput obraniti s igračem manje a Maroš Tkač konačno postiže pogodak s igračem više i povisuje na 6:4, da bi kapetan Buljubašić odveo Primorje na +3. Lakše se diše… ali ne previše. Za to su se pobrinuli Ćalić s igračem više e Čagalj s dalekometnim projektilom koji je uhvatio Jelovinu na spavanju – 7:6, a do kraja nešto više od dvije minute. Minutu do kraja igrač više za Primorje i konačno je publika mogla vidjeti jednu lijepu akciju, koju je Nathan Power pretvorio u konačnih 8:6.

cosmin-radu