Primorjaši poraženi nakon ruleta peteraca, vratar Podrug donio majstoricu Mornaru

Primorjaši poraženi nakon ruleta peteraca, vratar Podrug donio majstoricu Mornaru

Druga utakmica za treće mjesto u prvenstvu Hrvatske

MORNAR – PRIMORJE EB 14:13 (nakon peteraca), 10:10 (1:3, 4:2, 0:3, 5:2)

Bazen na Poljudu. Gledatelja: 100

Suci: Radičević i Blašković. Delegat: Miloš

MORNAR: Šparada 5 obrana, Čagalj 5 (1), Kreković, Goreta 3 (1), Ćalić, Živković 1 (1), Rodin, Buha 3 (1), Vrdoljak, Krolo, Dužević, Erak 2 (1), Podrug 2 obrane, Martinović

PRIMORJE EB: Jelovina 6 obrana, Radu 4 (1), Radulović, Power 1, Peroš 1, Čunko, Tkač 2, Rakovac 1, Petrić, Vrlić 2 (1), Vukičević 1 (1), Paparić 1, Čubranić, Buljubašić

Igrač više: Mornar 2 (4), Primorje EB 2 (0)

Peterci: Mornar 5 (6), Primorje EB 3 (5)

Tri isključenja: Rakovac (Primorje EB)

Vaterpolisti Primorja Erste banke nisu uspjeli u drugoj utakmici pobijediti Mornar i osvojiti treće mjesto u prvenstvu. Mornar je bio uspješniji nakon ruleta peteraca i izborio treću, odlučujuću utakmicu koja će se igrati u subotu 13. svibnja na Kantridi od 20 sati.

Samo četiri minute trebalo je Primorju da dođe do vodstva od 0:3 golovima Radua, Tkača i Paparića u prvoj četvrtini susreta sa Mornarom. Domaći su smanjili 11 sekundi prije kraja četvrtine kada je Čagalj realizirao igrača više.

U drugoj dionici Buha smanjuje zaostatak na minus jedan 2:3, ali Rakovac ponovno donosi Primorju prednost od dva gola u 9. minuti. Erak i Čagalj iskoristili su izostanak realizacije Powera i Paparića te je pet minuta prije kraja prvog dijela na semaforu stajalo 4:4. Tkač povisuje na 4:5, ali Power je u 13. minuti skrivio peterac kojega je u pogodak pretvorio Buha za novo izjednačenje 5:5, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nakon promašaja Tkača na otvaranju treće četvrtine, Radu zabija iz novog pokušaja za 5:6. Do kraja treće dionice u strijelce su se još upisali vrlić i Peroš te su riječki vaterpolisti pobjegli na plus tri, 5:8 uoči početka posljednje četvrtine.

No, Mornar se nije predao. Iskoristili su pad Primorja na početku i sa tri pogotka, dva Čaglja i jedan Gorete u dvije minute došli na 8:8. Goreta je u 29. minuti realizirao igrača više i osigurao prvo vodstvo Splićana na utakmici, 9:8. Radu je izjednačio tri minute prije kraja na 9:9. Power je zaslužan za novih plus jedna Primorja 9:10, minutu i 45 prije kraja, no Buha pogađa za 10:10. U posljednjoj minuti Power je promašio, Mornar također nije uspio realizirati napad te je završilo 10:10.

Prvi peterac Buha je promašio, pogodivši prečku. Radu je bio prvi izvođač za goste i pogodio, 10:11. Drugi splitski igrač na pet metara bio je Goreta i bio uspješan za 11:11. Vukičević je zatresao mrežu za 11:12. Živković je izjednačio na 12:12.

Mislav Vrlić bio je treći uspješni Primorjaš za 12:13. Erak je ponovno odveo rezultat u Egal za 13:13. Domaćini su promijenili vratara, Podrug je zamijenio Šparadu i obranio Tkaču peterac. Čagalj donosi Mornaru prednost 14:13. Posljednji izvođač za Primorje bio je mladi Radulović, no Podrug je i njemu obranio peterac te izborio svojoj momčadi treću utakmicu.

preuzeto sa SportCom.hr