Primorjaši u utorak ujutro kreću prema Beogradu

Primorjaši u utorak ujutro kreću prema Beogradu

Utakmicom protiv Partizana u Barceloni prije nekoliko mjeseci, Primorje je okončalo trećim mjestom u Ligi Prvaka najsjajniju sezonu u povijesti riječkog vaterpola i sporta općenito. Beogradski klub, među najtrofejnijim u Evropi, prolazi kroz teško razdoblje te se njegova prva momčad temelji uglavnom na vrlo mladim igračima. Bila je mlada i ekipa protiv koje je Primorje pobijedilo u Barceloni za treće mjesto, ali je danas još mlađa. Može li momčad predvođena bivšim primorjašem Vladimirom Vujasinovićem zadati glavobolje aktualnom prvaku Hrvatske i prošlogodišnjem osvajaču Kupa i Jadranske Lige?

„Partizan gaji stil igre od kojeg neće odustati iako je njegova momčad pomlađena u odnosu na prošlu sezonu. Tu su mahom juniorski reprezentativci do 20 godina. Očekujemo agresivnu igru uz presing. Ne može ništa izgubiti te će pred domaćom publikom dati sve od sebe“.

Primorjaši možda nisu briljirali u fazi napada u prva dva ovosezonska nastupa, ali je obrana bila sjajna, posebice protiv Mladosti koja je zabila samo dva gola Frani Vićanu. Asić komentira: „To nas svakako raduje budući da se struktura ekipe promijenila u odnosu na lani. Moramo igrati drugačiji vaterpolo, ali nam je i prošle godine obrana bila jača strana. Smatram da može biti i bolja“.

Posebno raspoložen u protekle dvije utakmice bio je centar Cosmin Radu koji ovako gleda na iduće protivnike: „Oni su vrlo mladi, ali mi moramo prvenstveno gledati u nas same i to kroz cijelu sezonu ako želimo da bude uspješna kao prošla. Odigrali smo samo dva susreta i mislim da je bilo sve u redu, a iz utakmice u utakmicu biti ćemo sve bolji. Ne mogu puno reći o Partizanu“.

Nakon utakmice u Beogradu, na rasporedu u srijedu u 20 sati, momčad Primorja Erste Bank ne vraća se u Rijeku. Naime, već u petak počinje u Zagrebu turnir u sklopu kvalifikacija za Ligu Prvaka. Prvi protivnik je Marseille u petak a nakon toga slijedi susret s Jadranom iz Herceg Novog.U nedjelju će Primorje igrati protiv Mladosti, domaćina turnira.

Radu i Asić