Primorje EB četvrto!

Primorje EB četvrto!

PRIMORJE EB – MORNAR 10:11 (1:3, 2:2, 2:4, 5:2)

PRIMORJE EB: Jelovina (6 obrana), Radu 1, Radulović, Power 1, Peroš 2, Čunko, Tkač, Rakovac 1, Petrić, Vrlić, Vukičević 2 (0), Paparić 1, Čubranić (6 obrana), Buljubašić 2. Tr.: Igor Pezelj.

MORNAR: Šparada (11 obrana), Čagalj 1, Goreta 3, Čalić 1, Živković, Rodin, Buha 4, Vrdoljak 1, Krolo, Dužević, Erak 1, Podrug, Martinović. Tr.: Zdeslav Vrdoljak.

SUCI: Dragan Štampalija (Šibenik), Marko Matijević (Zagreb).

DELEGAT: Robert Jambrović (Zagreb).

Igralo se na Olimpijskom bazenu 1 “Zdravko Ćiro Kovačić” pred oko 100 gledatelja. Igrač više: Primorje EB 10/5. Mornar 9/4. Peterci: Primorje EB 1/0, Mornar 0/0. Isključeni zbog 3 prekršaja: Buljubašić u 29. minuti, Čagalj u 31. minuti i Čalić u 32. minuti.

Odigrali su Riječani i posljednju utakmicu ove pomalo razočaravajuće sezone. Nakon propuštene prilike da se u Splitu riješi pitanje trećeg mjesta, igrači Primorja bili su prisiljeni odigrati i treći čin a uspostavilo se da je to sve samo ne laka zadaća. Došlo je do kobnog opuštanja, što je rezultiralo porazom i tek četrvtim mjestom u sezoni 2016/17.

Krenulo je prilično loše za Primorje. Nakon dvije propuštene prilike, poveli su Splićani iz jedne naoko bezopasne polukontre preko Vrdoljaka, koji je iznenadio, da bi već u sljedećem napadu Čalić povisio na 2:0 s igračem više. Usljedili su jalovi napadi a jedna nepažnja u obrani omogućila je Mornaru da dođe i do velika tri gola prednosti. Ovaj put egzekutor bio je Goreta, koji je iznenadio cijelu obranu i Jelovinu. Pet sekundi prije kraja prve četvrtine uspio je Buljubašić smanjiti na 3:1.

Skoro 8 punih minuta bez gola ipak je malo previše. Na samom početku druge četvrtine, primaju Riječani i treći pogodak iz kontranapada, ovaj put preko Buhe a odmah nakon toga upropaštena je i treća prilika s igračem više, a potom i četvrta. Vrijeme neumoljivo prolazi a u napadu nikako da procuri…

Iz petog pokušaja s igračem više, konačno je Primorje došlo do gola i to na pomalo s(p)retan način zahvaljujući Papariću koji je loptu zakucau s dva metra nakon odbijanca. Međutim, dvadesetak sekundi kasnije Goreta je ponovno iznenadio Jelovinu i odveo Splićane na +3. Konačno se i Vukičević odlučio na šut i savladao odličnog Šparadu. Mogao je Mornar otići ponovno na +3, ali spriječio ga je Jelovina dvostrukom obranom s igračem manje.

Tri pogotka u 16 minuta doista je premalo za ekipu koja se do jučer borila za trofeje… U njihovom prvom napadu u trećoj četrvtini, postigli su Splićani i šesti pogodak, dok s druge strane Šparada brani zicer s igračem manje. Nakon što je Jelovina primio još jedan jeftin gol (Erakov lob za 3:7), među vratnice je svoje mjesto zauzeo Čubranić. Šparada čini čuda na splitskom golu, odbranivši Raduu šut s dva metra. Rakovac je ipak smanjio na 4:7 i probudio nadu u preokret, ali Čagalj s velike udaljenosti iznenađuje Čubranića za 4:8!

Igrači Mornara djeluju sve sigurnije i dolaze do ogromnih +5 preko Buhe s igračem više. Smanjuje Buljubašić s igračem više a u posljednju četvrtinu ekipe ulaze s rezultatom 9:5 u korist Mornara! Doista tužan završetak sezone…

Primorje realizira prvi napad u četvrtoj četvrtini (Peroš), a nakon toga je Čubranić izvrsno obranio s igračem manje, a Peroš na isti način smanjue na -2! Igraju Riječani puno agresivnije u obrani, tako da igrači Mornara nemaju više lake situacije za šut. Kada je izgledalo da bi se Riječani mogli vratiti u utakmicu, Goreta je iskoristio igrača više nakon Buljubašićeve treće osobne pogreške. Vukičević smanjuje na 8:10 a Power potom na 9:10 s dva igrača više. Do kraja ima još nešto više od dvije minute! Radu zarađuje peterac, ali Vukičević pogađa gredu i umjesto da bude 10:10, Buha svojim četvrtim pogotkom postiže gol za 11:9, što se pokazalo odlučujućim. Radu s igračem više smanjuje na 10:11. Presing po cijelom terenu, ali lopta ostaje u rukama Splićana cijeli napad. Do kraja ima dvije i pol sekunde i Pezelj zove time out – ali ništa. Treće mjesto ide Mornaru!!!

buljubasic