Rudić: «Primorje nije slabije u odnosu na prošlu godinu»

Rudić: «Primorje nije slabije u odnosu na prošlu godinu»


„Brazilska reprezentacija je danas u procesu stvaranja, edukacije igrača, stjecanja iskustva u utakmicama kao što su ove s Primorjem“, rekao nam je Ratko Rudić, izbornik reprezentacije koja se sprema da bi kao domaćin Olimpijskih igara 2016. bila tvrd orah za svakoga. „Stigao nam je Perrone te očekujemo naturalizaciju vratara Sore i centra Vrlića. S njima je to već ozbiljna reprezentacija koja sigurno nije ni blizu najboljima, ali se približava momčadima srednjeg ranga. Nemamo puno vremena – dodaje Rudić – ali se dobro radi. Potrebne su nam utakmice, a na OI mislim da ćemo biti ozbiljan protivnik svima“.

U Brazilu, kako se Olimpijada približava, i vaterpolo uživa sve veću pozornost i popularnost pa tako i potencijal za budućnost. „Ne postoji velika baza, tek 5-6 klubova, a vaterpolo se dosta igra – nastavlja bivši hrvatski izbornik – iako tu nema velike kvalitete. Postoji prostor da se ovaj sport digne na višu razinu“.

Asić

Primorje se sprema za novu sezonu koja kreće 4. listopada utakmicom protiv splitskog Jadrana na Kantridi. Momčad trenera Ivana Asića neće sudjelovati na turniru u Korčuli, ali će idućeg tjedna u Rijeci gostovati momčad Brescie s kojom će Primorje odigrati pet trening utakmica. Talijanska ekipa uvrštena je uz wild card izravno u skupinu Lige Prvaka. Prošle sezona stigla je do Final 6 u Barceloni osvojivši peto mjesto nakon pobjede nad Pro Reccom. O izmijenjenom Primorju Rudić ne smatra da je oslabljeno u odnosu na prošlu godinu: „Smatram da je ove godine Primorje jače nego lani, prvenstveno dolaskom Damira Burića. To će biti drugačije Primorje, ali svakako ništa slabije bez obzira na odlaske važnih igrača“. (lv)

Asić Rudić